Den okända arbetaren

Mats Göran Andersson dog den 24:e April 2007. Han lämnade tre barn och en hustru efter sig. Få människor vet vem han var då han på inga vis var omtalad. Det skrevs inte om honom i tidningar och ingen utanför vänskapskretsen talade om honom. Han var på inga vis speciell.
Han var en enkel hantverkare, elektriker, stolt som få över sitt yrke. Han var frånskild och omgift. Två av sina barn var från det första äktenskapet. Två söner och en dotter där dottern hade rollen som både yngre och äldre syster.
Mats var en social person, drack kanske ett glas för mycket för ofta, men stod alltid i centrum på alla tillställningar.

Man kan utan överdrift säga att han kapitalt misslyckats med att klä sig i rollen som en kärleksfull far. Han var dominant, principfast och sträng. Väldigt sällan om någonsin visade han sina barn kärlek. När den äldsta sonen var en månad från sin 17:års dag bröts kontakten mellan honom och Mats. På de sex år som Mats hade kvar i livet skulle de ses mindre än tio gånger. När dottern var i samma ålder bröt även hon med sin far. Dock behöll de kontakten flyktigt via telefon.

Att han hade svårt att ta sig an rollen som en bra far beror kanske på att hans egen far var lika värdelös om inte värre. Innan Mats hunnit bli ett år blev han övergiven av sin far. De reparerade aldrig sin relation och träffades mycket sällan. Mats mor bestämde sig för att lämna bort honom till hans morföräldrar som åtog sig att uppfostra honom. Modern gifte om sig och fick med sin nya man två barn som blev mats halvbrödrar. Han blev starkt särbehandlad av modern och förmodligen även av den nya mannen. Jag kan tänka mig att detta satte djupa spår i hans uppfattning om hur ett familjeliv skulle se ut. Han blev osäker och sökte ofta bekräftelse från sin omgivning. Han hävdade sig och försökte hitta fel hos andra och framstå som den mindre felaktiga personen. Han tävlade med sin omgivning att vara bäst och rikast och försummade därmed kärleken till sina barn och sin första fru.

Den 24:e April 2007, Mats har somnat framför tv´n. Han blir väckt av sin yngsta son som är ringa tolv år gammal, som vill önska en god natt. "God natt" svarar Mats. Han slumrar vidare en stund i soffan, men bestämmer snart sig för att avsluta dagen. Han tar hunden på en kort promenad, borstar tänderna, ställer klockan på ringning och somnar, lyckligt ovetande att han är död om fyra timmar.
När klockan närmar sig tre på natten ger hans hjärta upp sin livslånga kamp och slutar slå.
Mats var två veckor från sin 49:års dag. Han dog i sömnen.
Det var så det gick till när min far dog.

Kommentarer
Postat av: Mycket bra

Fantastiskt bra skrivet. Kan du multiplicera mängden med tusen så är du författare

2008-05-29 @ 07:04:57
Postat av: Jag igen

Samma som kommenterade precis.
Är du säker på att du ska läsa fysik? Jag tror att du skulle satsa på något konstnärligt som att skriva eller ta bilder eller något liknande. Jag tror att du har en talang där, faktiskt. Problemet med en sådan karriär är att få betalt för det man gör. Och det är nog svårt, men inte omöjligt. Börja skriva noveller och ta bilder och försök sälja till tidningar. Kanske blir du inte miljonär och kanske tar det många år innan du kan försörja dig på det men jag tror att du får ett liv som du trivs med och jag tror att den som är ihärdig blir framgångsrik.
Lycka till, med vad du än gör med ditt liv.

2008-05-29 @ 07:19:13
Postat av: alma

kram...

2008-09-10 @ 14:28:08
URL: http://almakakasi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0